miércoles, 12 de diciembre de 2012

El que cal saber sobre Gibraltar ...


Sí, sí que recuperin Gibraltar !!! 

El que cal saber sobre Gibraltar ...
octubre 17, 2012
La recent intervenció del rei Juan Carlos I davant l’Assemblea General de l’ONU, lamentant la situació colonial de Gibraltar, té el seu origen en el tractat d’Utrecht (1713), amb motiu de la guerra de Successió (1700-14).
Si el govern espanyol considera anacrònic aquest tractat i aspira a la seva derogació, cal recordar que en el seu article X es determina el lliurament a perpetuïtat de Gibraltar als anglesos, a canvi que retirin l’ajut militar i econòmic als catalans.
Per l’article XIII del mateix tractat s’autoritza Felip V, el primer Borbó, a desposseir els habitants de Catalunya de les seves constitucions, lleis i privilegis, assimilant-los als castellans i incorporant-los així a la corona d'Espanya, i per tant a promoure, l’any 1716, el Decret de Nova Planta, de trista memòria.
Si l’Estat espanyol recupera Gibraltar, per derogació del tractat d’Utrecht, per lògica i norma jurídica internacional, caldrà també restituir les llibertats nacionals dels catalans, derogats per Felip V arran d'aquell tractat.
Barcelona,11 d’octubre

Doncs, vinga!, que el recuperin d’una vegada!!!

No hay comentarios: